De implosie van de Donbas?

Motorola

Afgelopen vrijdag vond een (nieuwe) onduidelijke paleisrevolte plaats in Donetsk. Parlementsvoorzitter Poergin, een van de founding fathers van de DNR, werd gearresteerd en vervangen door Denis Poesjilin, die opeens verzoenende taal uitslaat over het belang van de vredesakkoorden van Minsk. Poesjilin is bekend geworden als organisator van de Oekraïense tak van het Ponzi scheme MMM, een piramidespel waar waarschijnlijk alleen hij rijk van is geworden. Oekraïners noemen hem Poetins schoothond.

In de slipstream van deze revolte pakte weer eens een van de meest notoire Russische rebellen Motorola (in een vorig leven de Russische autowasser Arseni Pavlov) zijn biezen. Nationaal-bolsjewiek, terrorist en schrijver Edward Limonov (wiens oppositiepartij dankzij Novorossia weer helemaal mainstream is in Moskou) meldde dat Motorola met de noorderzon was vertrokken. Motorola schoot eigenhandig Oekraiense krijgsgevangenen dood. Amnesty International verdenkt hem van oorlogsmisdaden.

Het mooiste commentaar op deze vaandelvlucht komt van de Russische filosoof, beeldend kunstenaar en schrijver Maksim Kantor: “Motorola als de Eros van de Vatnik-periode van de Russische cultuur”
(vatnik is het Oekraïense scheldwoord voor sukkelRus). Zijn column is helaas alleen in het Russisch te lezen

http://www.svoboda.mobi/a/27229828.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s